Pizzás tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti tészta
  • 850 g tejföl
  • 1 nagy tubus pizzakrém
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, őrölt bors, kevés oregánó
  • 30 dkg gépsonka
  • 20 dkg (trappista) reszelt sajt
  • 1 kis üveges gomba (aki nem kedveli, helyette tehet 1 doboz konzerv kukoricát)
  • étolaj

Elkészítése:

A vöröshagymát kevés olajon apróra vágva üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát a leve nélkül, borsozzuk, sózzuk, oregánót adunk hozzá, majd hozzáöntjük a sonkát, amit előzőleg lereszeltünk.

A tejfölt összekeverjük a pizzakrémmel. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

A kifőtt tésztát összekeverjük a tejfölös masszával és a sonkás raguval.

Egy tepsit vagy jénait kivajazunk vagy az aljába sütőpapírt terítünk, beletesszük a tésztát és alsimítjuk, majd rászórjuk a sajtot és 180 fokon az egészet pirosra sütjük.