Pizzás csiga recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg búzaliszt
- 1,5 dl tej
- 1 kk kristálycukor
- 3 dkg friss élesztő
- 1 dl olaj
- 1,5-2 dl langyos víz
- só
Töltelék:
- 100 gramm pizzakrém
- 15 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint kukorica
- 10 dkg bacon (apró kockára vágva, pirítva)
- bazsalikom
- oregánó
Tetejére:
- 1 kisebb felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez öntjük fokozatosan a langyos vizet, végül az olajat és hólyagosra dolgozzuk.
Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
A kelesztőtálból lisztezett felületre borítjuk, vékonyra nyújtjuk, pizzakrémmel megkenjük, rászórjuk a fűszereket, sajttal, baconnel beterítjük, ízlés szerint kukoricával megszórjuk, majd szorosan felcsavarjuk.
2 cm vastagságúra vágjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk a csigákat. Felvert tojással lekenjük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk, előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.