Hagymás-kolbászos pizza recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kész pizzalap
- 25 dkg füstölt kolbász
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 lilahagyma
- 1-2 zöldpaprika
- só
- bors
- oregánó
A mártáshoz:
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv paradicsompüré
- só
- bors
- majoránna
- oregánó
- 1 babérlevél
- petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A elmelegített olajon világosra pirítjuk a finomra reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Rátesszük a paradicsompürét, felöntjük 1,5 dl vízzel és addig forraljuk, amíg a felére sűrűsödik. Közben füszerezzük ízlés szerint.
A füstőlt kolbászról lehúzzuk a bört és ferdén felkarikázzuk.
A pizzalapokat megkenjük a pizzaszósszal, megrakjuk kolbásszal, lilahagyma karikákkal és zöldpaprika szeletekkel. Sóval, borssal enyhén megszórjuk.
A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, a tojássárgákat és a pizza tetejére csorgatjuk.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.