Hagymás-kolbászos pizza recept

Hozzávalók:
- 2 kész pizzalap
- 25 dkg füstölt kolbász
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 lilahagyma
- 1-2 zöldpaprika
- só
- bors
- oregánó
A mártáshoz:
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv paradicsompüré
- só
- bors
- majoránna
- oregánó
- 1 babérlevél
- petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A elmelegített olajon világosra pirítjuk a finomra reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Rátesszük a paradicsompürét, felöntjük 1,5 dl vízzel és addig forraljuk, amíg a felére sűrűsödik. Közben füszerezzük ízlés szerint.
A füstőlt kolbászról lehúzzuk a bört és ferdén felkarikázzuk.
A pizzalapokat megkenjük a pizzaszósszal, megrakjuk kolbásszal, lilahagyma karikákkal és zöldpaprika szeletekkel. Sóval, borssal enyhén megszórjuk.
A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, a tojássárgákat és a pizza tetejére csorgatjuk.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »