Hagymás-kolbászos pizza recept
Hozzávalók:
- 2 kész pizzalap
- 25 dkg füstölt kolbász
- 2 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 lilahagyma
- 1-2 zöldpaprika
- só
- bors
- oregánó
A mártáshoz:
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv paradicsompüré
- só
- bors
- majoránna
- oregánó
- 1 babérlevél
- petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítése:
A elmelegített olajon világosra pirítjuk a finomra reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Rátesszük a paradicsompürét, felöntjük 1,5 dl vízzel és addig forraljuk, amíg a felére sűrűsödik. Közben füszerezzük ízlés szerint.
A füstőlt kolbászról lehúzzuk a bört és ferdén felkarikázzuk.
A pizzalapokat megkenjük a pizzaszósszal, megrakjuk kolbásszal, lilahagyma karikákkal és zöldpaprika szeletekkel. Sóval, borssal enyhén megszórjuk.
A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, a tojássárgákat és a pizza tetejére csorgatjuk.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









