Hagymás-kolbászos pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kész pizzalap
  • 25 dkg füstölt kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 tojássárgája
  • 3 lilahagyma
  • 1-2 zöldpaprika
  • bors
  • oregánó

A mártáshoz:

  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • bors
  • majoránna
  • oregánó
  • 1 babérlevél
  • petrezselyemzöld
  • olaj

Elkészítése:

A elmelegített olajon világosra pirítjuk a finomra reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Rátesszük a paradicsompürét, felöntjük 1,5 dl vízzel és addig forraljuk, amíg a felére sűrűsödik. Közben füszerezzük ízlés szerint.

A füstőlt kolbászról lehúzzuk a bört és ferdén felkarikázzuk.

A pizzalapokat megkenjük a pizzaszósszal, megrakjuk kolbásszal, lilahagyma karikákkal és zöldpaprika szeletekkel. Sóval, borssal enyhén megszórjuk.

A tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot, a tojássárgákat és a pizza tetejére csorgatjuk.

Előmelegített sütőben készre sütjük.