Pizza a strati (emeletes pizza) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg pizza vagy finomliszt
- 1 tk só
- 100 ml langyos tej
- 150 ml langyos víz
- 1 mk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3 ek olaj
Pizza alaphoz:
- 2 tubus tömlős sajt (200 g)
- 140 g tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint reszelt sajt
Feltét:
ízlés szerint sonka
ízlés szerint tarja
ízlés szerint kockázott bacon
ízlés szerint póréhagyma
ízlés szerint paprika (trikolor)
reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk és dagasztjuk.
40 percig pihentetjük letakarva.
Amíg a tészta kel, addig összekeverjük az alap hozzávalóit.
A pizza tésztát két részre osztjuk, majd vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a krémsajtos alap felével.
Teszünk rá reszelt sajtot (füstölt és sima vegyesen) ráhelyezzünk egy másik kinyújtott pizzalapot, a széleit villával lezárjuk.
A tetejét ismét megkenjük a krémsajtos alappal és ízlés szerint megpakoljuk az előkészített feltétekkel.
Sajtot reszelünk rá, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »