Pizza a strati (emeletes pizza) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg pizza vagy finomliszt
- 1 tk só
- 100 ml langyos tej
- 150 ml langyos víz
- 1 mk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3 ek olaj
Pizza alaphoz:
- 2 tubus tömlős sajt (200 g)
- 140 g tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint oregánó
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint reszelt sajt
Feltét:
ízlés szerint sonka
ízlés szerint tarja
ízlés szerint kockázott bacon
ízlés szerint póréhagyma
ízlés szerint paprika (trikolor)
reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk és dagasztjuk.
40 percig pihentetjük letakarva.
Amíg a tészta kel, addig összekeverjük az alap hozzávalóit.
A pizza tésztát két részre osztjuk, majd vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a krémsajtos alap felével.
Teszünk rá reszelt sajtot (füstölt és sima vegyesen) ráhelyezzünk egy másik kinyújtott pizzalapot, a széleit villával lezárjuk.
A tetejét ismét megkenjük a krémsajtos alappal és ízlés szerint megpakoljuk az előkészített feltétekkel.
Sajtot reszelünk rá, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »