Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párizsis-sajtkrémes pennerakottas recept

Párizsis-sajtkrémes pennerakottas
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg penne tészta
    • 1 tömlős sajtkrém
    • 1 nagy ek tejföl
    • 10 dkg trappista sajt
    • 5 dkg füstölt sajt
    • 1 csipet só
    • csipet őrölt bors
    • 15 dkg párizsi egyben

    Elkészítése:

    Először a tésztát sós, bő vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

    A sajtkrémet a tejföllel simára keverjük, majd beleforgatjuk a tésztát.

    Meghintjük egy csipet sóval, borssal. A trappista sajt felét belereszeljük. A párizsit apróbb darabokra vágjuk és a sajtos tésztába szórjuk, összekeverjük.

    Egy 24 cm-es piteformába simítjuk. Megszórjuk a maradék trappista sajttal és a füstölt sajttal.

    200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 15 percet sütjük.

    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Tartottam egy kis hűtőmustrát és a benne lelt maradékokat használtam fel ehhez az egyszerű tésztás fogáshoz. Nem túl nagy adag, nálunk két felnőttnek és két kis étvágyú gyereknek épp elegendő második egy leves után. A végeredmény egy belül krémes tészta, a tetején ropogós sajttal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá