Párizsis-sajtkrémes pennerakottas

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25 dkg penne tészta
  • 1 tömlős sajtkrém
  • 1 nagy ek tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1 csipet só
  • csipet őrölt bors
  • 15 dkg párizsi egyben

Elkészítése:

Először a tésztát sós, bő vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

A sajtkrémet a tejföllel simára keverjük, majd beleforgatjuk a tésztát.

Meghintjük egy csipet sóval, borssal. A trappista sajt felét belereszeljük. A párizsit apróbb darabokra vágjuk és a sajtos tésztába szórjuk, összekeverjük.

Egy 24 cm-es piteformába simítjuk. Megszórjuk a maradék trappista sajttal és a füstölt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 15 percet sütjük.

Melegen kínáljuk.

Tipp:

Tartottam egy kis hűtőmustrát és a benne lelt maradékokat használtam fel ehhez az egyszerű tésztás fogáshoz. Nem túl nagy adag, nálunk két felnőttnek és két kis étvágyú gyereknek épp elegendő második egy leves után. A végeredmény egy belül krémes tészta, a tetején ropogós sajttal.