Párizsis-sajtkrémes pennerakottas recept

Hozzávalók:
- 25 dkg penne tészta
- 1 tömlős sajtkrém
- 1 nagy ek tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 csipet só
- csipet őrölt bors
- 15 dkg párizsi egyben
Elkészítése:
Először a tésztát sós, bő vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A sajtkrémet a tejföllel simára keverjük, majd beleforgatjuk a tésztát.
Meghintjük egy csipet sóval, borssal. A trappista sajt felét belereszeljük. A párizsit apróbb darabokra vágjuk és a sajtos tésztába szórjuk, összekeverjük.
Egy 24 cm-es piteformába simítjuk. Megszórjuk a maradék trappista sajttal és a füstölt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 15 percet sütjük.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Tartottam egy kis hűtőmustrát és a benne lelt maradékokat használtam fel ehhez az egyszerű tésztás fogáshoz. Nem túl nagy adag, nálunk két felnőttnek és két kis étvágyú gyereknek épp elegendő második egy leves után. A végeredmény egy belül krémes tészta, a tetején ropogós sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »