Párizsis-sajtkrémes pennerakottas recept
Hozzávalók:
- 25 dkg penne tészta
- 1 tömlős sajtkrém
- 1 nagy ek tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 csipet só
- csipet őrölt bors
- 15 dkg párizsi egyben
Elkészítése:
Először a tésztát sós, bő vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A sajtkrémet a tejföllel simára keverjük, majd beleforgatjuk a tésztát.
Meghintjük egy csipet sóval, borssal. A trappista sajt felét belereszeljük. A párizsit apróbb darabokra vágjuk és a sajtos tésztába szórjuk, összekeverjük.
Egy 24 cm-es piteformába simítjuk. Megszórjuk a maradék trappista sajttal és a füstölt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 15 percet sütjük.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
Tartottam egy kis hűtőmustrát és a benne lelt maradékokat használtam fel ehhez az egyszerű tésztás fogáshoz. Nem túl nagy adag, nálunk két felnőttnek és két kis étvágyú gyereknek épp elegendő második egy leves után. A végeredmény egy belül krémes tészta, a tetején ropogós sajttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









