Meggyes-pudingos kelt pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 32*22-es kicsi tepsihez:
Kelt tésztához:
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek zsír vagy vaj
- 1 cs instant élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
- 2 dl langyos tej
Töltelékhez:
- meggylekvár (meggydarabokkal az igazi, de anélkül is jó)
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 2 ek cukor (vagy ízlés szerint)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és letakarva 30 percig kelesztjük.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük.
Fél óra elteltével a tésztát 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra, tepsi méretűre nyújtjuk (én most külön kívánságra torta formában sütöttem, így maradt egy kevés tésztám, de abból kakaós csigát készítettem.)
A tepsibe rakjunk sütőpapírt, arra tegyük az első kinyújtott tésztát, kenjük meg lekvárral. Jöhet a második tésztalap, kenjük rá a pudingot. Aztán a harmadik lap jön, erre megint lekvárt kenünk és az utolsó, negyedik tésztalappal “lezárjuk” a sütit.
Megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óra alatt kész is lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha kihűlt, szépen fel lehet szeletelni. Mi nem győztük kivárni…
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »