Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-pudingos kelt pite recept

Meggyes-pudingos kelt pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 32*22-es kicsi tepsihez:

    Kelt tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek zsír vagy vaj
    • 1 cs instant élesztő
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek porcukor
    • 2 dl langyos tej

    Töltelékhez:

    • meggylekvár (meggydarabokkal az igazi, de anélkül is jó)
    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 3 dl tej
    • 2 ek cukor (vagy ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és letakarva 30 percig kelesztjük.

    A pudingot a szokásos módon megfőzzük.

    Fél óra elteltével a tésztát 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra, tepsi méretűre nyújtjuk (én most külön kívánságra torta formában sütöttem, így maradt egy kevés tésztám, de abból kakaós csigát készítettem.)

    A tepsibe rakjunk sütőpapírt, arra tegyük az első kinyújtott tésztát, kenjük meg lekvárral. Jöhet a második tésztalap, kenjük rá a pudingot. Aztán a harmadik lap jön, erre megint lekvárt kenünk és az utolsó, negyedik tésztalappal “lezárjuk” a sütit.

    Megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óra alatt kész is lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Ha kihűlt, szépen fel lehet szeletelni. Mi nem győztük kivárni…

    Jó sütizést mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá