Meggyes-pudingos kelt pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 32*22-es kicsi tepsihez:
Kelt tésztához:
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek zsír vagy vaj
- 1 cs instant élesztő
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
- 2 dl langyos tej
Töltelékhez:
- meggylekvár (meggydarabokkal az igazi, de anélkül is jó)
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 2 ek cukor (vagy ízlés szerint)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és letakarva 30 percig kelesztjük.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük.
Fél óra elteltével a tésztát 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra, tepsi méretűre nyújtjuk (én most külön kívánságra torta formában sütöttem, így maradt egy kevés tésztám, de abból kakaós csigát készítettem.)
A tepsibe rakjunk sütőpapírt, arra tegyük az első kinyújtott tésztát, kenjük meg lekvárral. Jöhet a második tésztalap, kenjük rá a pudingot. Aztán a harmadik lap jön, erre megint lekvárt kenünk és az utolsó, negyedik tésztalappal “lezárjuk” a sütit.
Megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óra alatt kész is lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha kihűlt, szépen fel lehet szeletelni. Mi nem győztük kivárni…
Jó sütizést mindenkinek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »