Meggyes-pudingos kelt pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 32*22-es kicsi tepsihez:

Kelt tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 2 ek zsír vagy vaj
  • 1 cs instant élesztő
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor
  • 2 dl langyos tej

Töltelékhez:

  • meggylekvár (meggydarabokkal az igazi, de anélkül is jó)
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 ek cukor (vagy ízlés szerint)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és letakarva 30 percig kelesztjük.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük.

Fél óra elteltével a tésztát 4 részre osztjuk, egyenként vékonyra, tepsi méretűre nyújtjuk (én most külön kívánságra torta formában sütöttem, így maradt egy kevés tésztám, de abból kakaós csigát készítettem.)

A tepsibe rakjunk sütőpapírt, arra tegyük az első kinyújtott tésztát, kenjük meg lekvárral. Jöhet a második tésztalap, kenjük rá a pudingot. Aztán a harmadik lap jön, erre megint lekvárt kenünk és az utolsó, negyedik tésztalappal “lezárjuk” a sütit.

Megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben 180 fokon kb fél óra alatt kész is lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha kihűlt, szépen fel lehet szeletelni. Mi nem győztük kivárni…

Jó sütizést mindenkinek!