Mediterrán patisszonos tészta recept

Hozzávalók:
- 1/2 csillagtök
- 1 elősütött padlizsán
- 1 kisebb fej lilahagyma vagy újhagyma
- 1/2 sárga paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olíva olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságú hámozott paradicsom
- csipet szárított bazsalikom
- 3-4 csepp édesítőszer
- 1 teáskanál mascarpone
- só, bors ízlés szerint
- 1 mokkáskanál adalékmentes ételízesítő
- tálaláshoz reszelt parmezán
- penne tészta
Elkészítése:
Megsütjük sütőben a padlizsánt (vagy parázson, az az igazi, én ilyenkor 2-3 kg-ot sütök egyszerre és krém készül belőle).
A csillagtököt feldaraboljuk és ételízesítős vízben 4-5 perc alatt megpároljuk.
Felaprítjuk a hagymát, a paprikát és olívaolajon elődinszteljük, majd rátesszük a fokhagymát, a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, szárított bazsalikommal.
Botmixerrel összezúzzuk, majd beletesszük a csillagtököt, 1 teáskanál mascarponét és összeforraljuk, majd a tésztával kínáljuk.
Tetejére parmezánt, hintünk (szárított bazsalikomot) is tehetünk rá.
Tipp:
Előre megsütött padlizsánt használtam. Hámozva szoktam fagyasztóban tárolni. A tésztaszósz saját receptötlet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »