Mediterrán patisszonos tészta recept
Hozzávalók:
- 1/2 csillagtök
- 1 elősütött padlizsán
- 1 kisebb fej lilahagyma vagy újhagyma
- 1/2 sárga paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olíva olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságú hámozott paradicsom - csipet szárított bazsalikom
- 3-4 csepp édesítőszer
- 1 teáskanál mascarpone
- só, bors ízlés szerint
- 1 mokkáskanál adalékmentes ételízesítő
- tálaláshoz reszelt parmezán
- penne tészta
Elkészítése:
Megsütjük sütőben a padlizsánt (vagy parázson, az az igazi, én ilyenkor 2-3 kg-ot sütök egyszerre és krém készül belőle).
A csillagtököt feldaraboljuk és ételízesítős vízben 4-5 perc alatt megpároljuk.
Felaprítjuk a hagymát, a paprikát és olívaolajon elődinszteljük, majd rátesszük a fokhagymát, a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, szárított bazsalikommal.
Botmixerrel összezúzzuk, majd beletesszük a csillagtököt, 1 teáskanál mascarponét és összeforraljuk, majd a tésztával kínáljuk.
Tetejére parmezánt, hintünk (szárított bazsalikomot) is tehetünk rá.
Tipp:
Előre megsütött padlizsánt használtam. Hámozva szoktam fagyasztóban tárolni. A tésztaszósz saját receptötlet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









