Mediterrán patisszonos tészta recept

Hozzávalók:
- 1/2 csillagtök
- 1 elősütött padlizsán
- 1 kisebb fej lilahagyma vagy újhagyma
- 1/2 sárga paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olíva olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságú hámozott paradicsom
- csipet szárított bazsalikom
- 3-4 csepp édesítőszer
- 1 teáskanál mascarpone
- só, bors ízlés szerint
- 1 mokkáskanál adalékmentes ételízesítő
- tálaláshoz reszelt parmezán
- penne tészta
Elkészítése:
Megsütjük sütőben a padlizsánt (vagy parázson, az az igazi, én ilyenkor 2-3 kg-ot sütök egyszerre és krém készül belőle).
A csillagtököt feldaraboljuk és ételízesítős vízben 4-5 perc alatt megpároljuk.
Felaprítjuk a hagymát, a paprikát és olívaolajon elődinszteljük, majd rátesszük a fokhagymát, a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, szárított bazsalikommal.
Botmixerrel összezúzzuk, majd beletesszük a csillagtököt, 1 teáskanál mascarponét és összeforraljuk, majd a tésztával kínáljuk.
Tetejére parmezánt, hintünk (szárított bazsalikomot) is tehetünk rá.
Tipp:
Előre megsütött padlizsánt használtam. Hámozva szoktam fagyasztóban tárolni. A tésztaszósz saját receptötlet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »