Lekváros-citromos muffinok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 egész citrom héja lereszelve
- 175 g tejföl
- 250 ml tej
- 250 ml olaj
- 100 g cukor
- 1 csipet só
Elkészítése:
A lisztet egy közepes méretű tálba öntjük, majd hozzáadjuk a sót, a sütőport és a vaníliás cukrot. Összekeverjük őket a lisztel.
Ha ez kész hozzáadjuk a tejfölt, olajat és a tejet. Robotgéppel, vagy mixerrel addig keverjük még egy folyékony masszát kapunk.
A masszát beletöltjük a muffin sütőformába és a kedvenc gyümölcseinkkel dekoráljuk.
180 fokon előmelegített sütőben 25-35 percig sütjük.
box style=”info”]Ha lekvárt is szeretnénk bele akkor érdemes úgy csinálni, hogy hogy a muffin forma aljára töltünk a masszából a masszára rátesszük a lekvárt és a lekvárra teszünk annyit a masszából,hogy betöltse a sütőformát.[/box]
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »