Lekváros-citromos muffinok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 egész citrom héja lereszelve
- 175 g tejföl
- 250 ml tej
- 250 ml olaj
- 100 g cukor
- 1 csipet só
Elkészítése:
A lisztet egy közepes méretű tálba öntjük, majd hozzáadjuk a sót, a sütőport és a vaníliás cukrot. Összekeverjük őket a lisztel.
Ha ez kész hozzáadjuk a tejfölt, olajat és a tejet. Robotgéppel, vagy mixerrel addig keverjük még egy folyékony masszát kapunk.
A masszát beletöltjük a muffin sütőformába és a kedvenc gyümölcseinkkel dekoráljuk.
180 fokon előmelegített sütőben 25-35 percig sütjük.
box style=”info”]Ha lekvárt is szeretnénk bele akkor érdemes úgy csinálni, hogy hogy a muffin forma aljára töltünk a masszából a masszára rátesszük a lekvárt és a lekvárra teszünk annyit a masszából,hogy betöltse a sütőformát.[/box]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









