Lecsóval töltött lángos recept

Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást, majd nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból.
A tésztát letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a lecsót. Forró olajon közepesen megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Ezeket addig sütjük, ameddig majdnem teljesen megpuhulnak. A paradicsomot felkockázzuk és az edénybe helyezzük. A zöldségeket ezután puhára pirítjuk. Mikor a hagyma, paprika, paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt virslit és öt percig főzzük a zöldségekkel.
Egy tálban kevés sóval és borssal felverjük a tojásokat és ráöntjük a lecsós alapra. Ezután az egészet készre sütjük.
A megkelt lángostésztát lisztezett deszkára borítjuk és éles késsel nagyobb négyzetekre vágjuk. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk.
Ezután a tészta egyik felére lecsót teszünk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk.
Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint tejföllel és sajttal tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »