Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsóval töltött lángos recept

Lecsóval töltött lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Lángoshoz:

    • 50 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 kávéskanál só
    • csipet kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl víz
    • 1 evőkanál étolaj

    Lecsóhoz:

    • 1 nagy fej hagyma
    • 3 közepes paradicsom
    • 2 közepes fehérpaprika
    • 10 dkg virsli
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj
    • bors

    Elkészítése:

    Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne.

    Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást, majd nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból.

    A tésztát letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

    Ameddig a tészta kel, elkészítjük a lecsót. Forró olajon közepesen megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Ezeket addig sütjük, ameddig majdnem teljesen megpuhulnak. A paradicsomot felkockázzuk és az edénybe helyezzük. A zöldségeket ezután puhára pirítjuk. Mikor a hagyma, paprika, paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt virslit és öt percig főzzük a zöldségekkel.

    Egy tálban kevés sóval és borssal felverjük a tojásokat és ráöntjük a lecsós alapra. Ezután az egészet készre sütjük.

    A megkelt lángostésztát lisztezett deszkára borítjuk és éles késsel nagyobb négyzetekre vágjuk. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk.

    Ezután a tészta egyik felére lecsót teszünk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk.

    Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.

    Ízlés szerint tejföllel és sajttal tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá