Lecsóval töltött lángos recept

Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást, majd nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból.
A tésztát letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a lecsót. Forró olajon közepesen megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Ezeket addig sütjük, ameddig majdnem teljesen megpuhulnak. A paradicsomot felkockázzuk és az edénybe helyezzük. A zöldségeket ezután puhára pirítjuk. Mikor a hagyma, paprika, paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt virslit és öt percig főzzük a zöldségekkel.
Egy tálban kevés sóval és borssal felverjük a tojásokat és ráöntjük a lecsós alapra. Ezután az egészet készre sütjük.
A megkelt lángostésztát lisztezett deszkára borítjuk és éles késsel nagyobb négyzetekre vágjuk. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk.
Ezután a tészta egyik felére lecsót teszünk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk.
Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint tejföllel és sajttal tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »