Lecsóval töltött lángos recept
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást, majd nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból.
A tésztát letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a lecsót. Forró olajon közepesen megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Ezeket addig sütjük, ameddig majdnem teljesen megpuhulnak. A paradicsomot felkockázzuk és az edénybe helyezzük. A zöldségeket ezután puhára pirítjuk. Mikor a hagyma, paprika, paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt virslit és öt percig főzzük a zöldségekkel.
Egy tálban kevés sóval és borssal felverjük a tojásokat és ráöntjük a lecsós alapra. Ezután az egészet készre sütjük.
A megkelt lángostésztát lisztezett deszkára borítjuk és éles késsel nagyobb négyzetekre vágjuk. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk.
Ezután a tészta egyik felére lecsót teszünk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk.
Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint tejföllel és sajttal tálalhatjuk.