Lecsóval töltött lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Lángoshoz:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál étolaj

Lecsóhoz:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 közepes paradicsom
  • 2 közepes fehérpaprika
  • 10 dkg virsli
  • 5 tojás
  • olaj
  • bors

Elkészítése:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne.

Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást, majd nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból.

A tésztát letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ameddig a tészta kel, elkészítjük a lecsót. Forró olajon közepesen megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Ezeket addig sütjük, ameddig majdnem teljesen megpuhulnak. A paradicsomot felkockázzuk és az edénybe helyezzük. A zöldségeket ezután puhára pirítjuk. Mikor a hagyma, paprika, paradicsom megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt virslit és öt percig főzzük a zöldségekkel.

Egy tálban kevés sóval és borssal felverjük a tojásokat és ráöntjük a lecsós alapra. Ezután az egészet készre sütjük.

A megkelt lángostésztát lisztezett deszkára borítjuk és éles késsel nagyobb négyzetekre vágjuk. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk.

Ezután a tészta egyik felére lecsót teszünk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk.

Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.

Ízlés szerint tejföllel és sajttal tálalhatjuk.