Piaci lángos recept
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 5-6 dl langyos víz (kb)
- 5 dkg élesztő
- pici cukor (az élesztő futtatásához)
- 2 kávéskanál só
- olaj a sütéshez és a formázáshoz
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne.
Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal.
A kész tésztát letakarva megkelesztjük.
Ha megkelt a tészta, akkor olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.
Ezt a receptet egy piaci lángossütő néni árulta el.
Ízlés szerint sóval, tejföllel, fokhagymával és sajttal tálalhatjuk még melegen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









