Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kombe recept

Kombe
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 1 dl víz
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 3,5 dl tej
    • 1 kávéskanál só

    Töltelék:

    • 370 g tejföl
    • 1 kisebb fej lilahagyma
    • 10 dkg gépsonka
    • 10 dkg kockázott bacon
    • 2 ek konzerv kukorica

    Kenéshez:

    • 10 dkg vaj
    • 5 evőkanál étolaj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 marék magkeverék

    Elkészítése:

    A langyos vízbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut.

    Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a tejet, majd az egészet összegyúrjuk.

    A vajat megolvasszuk, hozzáadjuk az olajat és félretesszük.

    A tölteléknél a gépsonkát apró kockára vágjuk a hagymával együtt, amit összekeverünk a tejföllel és a kockázott baconnel, lecsepegtetett kukoricával.

    A tésztát 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk egyesével kb 40*45 cm-es lappá nyújtjuk, megkenjük a vajas-olajos keverékkel, erre rátesszük a második kinyújtott tésztát, amire ráhalmozzuk a tejfölös tölteléket és szétkenjük rajta és végül rátesszük a harmadik lapot, amit a vajas olajos keverékkel megkenünk.

    A tésztát hajtogatjuk: egyik oldalát behajtjuk a feléig, majd a másik oldallal ugyanezt tesszük, majd alulról is felhajtjuk a közepéig, majd felülről is behajtjuk a közepéig.

    Sütőpapiros tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtogatott rész alulra kerüljön. Lágy a tészta és tele töltelékkel, ezért óvatosan bánjunk vele.

    1 órát meleg helyen pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, megszórjuk magvakkal. A tetejét késsel kicsit bevágjuk.

    180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá