Kombe recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 3,5 dl tej
- 1 kávéskanál só
Töltelék:
- 370 g tejföl
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 10 dkg gépsonka
- 10 dkg kockázott bacon
- 2 ek konzerv kukorica
Kenéshez:
- 10 dkg vaj
- 5 evőkanál étolaj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 marék magkeverék
Elkészítése:
A langyos vízbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a tejet, majd az egészet összegyúrjuk.
A vajat megolvasszuk, hozzáadjuk az olajat és félretesszük.
A tölteléknél a gépsonkát apró kockára vágjuk a hagymával együtt, amit összekeverünk a tejföllel és a kockázott baconnel, lecsepegtetett kukoricával.
A tésztát 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk egyesével kb 40*45 cm-es lappá nyújtjuk, megkenjük a vajas-olajos keverékkel, erre rátesszük a második kinyújtott tésztát, amire ráhalmozzuk a tejfölös tölteléket és szétkenjük rajta és végül rátesszük a harmadik lapot, amit a vajas olajos keverékkel megkenünk.
A tésztát hajtogatjuk: egyik oldalát behajtjuk a feléig, majd a másik oldallal ugyanezt tesszük, majd alulról is felhajtjuk a közepéig, majd felülről is behajtjuk a közepéig.
Sütőpapiros tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtogatott rész alulra kerüljön. Lágy a tészta és tele töltelékkel, ezért óvatosan bánjunk vele.
1 órát meleg helyen pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, megszórjuk magvakkal. A tetejét késsel kicsit bevágjuk.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









