Kombe recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 1 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 3,5 dl tej
- 1 kávéskanál só
Töltelék:
- 370 g tejföl
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 10 dkg gépsonka
- 10 dkg kockázott bacon
- 2 ek konzerv kukorica
Kenéshez:
- 10 dkg vaj
- 5 evőkanál étolaj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 marék magkeverék
Elkészítése:
A langyos vízbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. 15-20 percre félretesszük, míg felfut.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a tejet, majd az egészet összegyúrjuk.
A vajat megolvasszuk, hozzáadjuk az olajat és félretesszük.
A tölteléknél a gépsonkát apró kockára vágjuk a hagymával együtt, amit összekeverünk a tejföllel és a kockázott baconnel, lecsepegtetett kukoricával.
A tésztát 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk egyesével kb 40*45 cm-es lappá nyújtjuk, megkenjük a vajas-olajos keverékkel, erre rátesszük a második kinyújtott tésztát, amire ráhalmozzuk a tejfölös tölteléket és szétkenjük rajta és végül rátesszük a harmadik lapot, amit a vajas olajos keverékkel megkenünk.
A tésztát hajtogatjuk: egyik oldalát behajtjuk a feléig, majd a másik oldallal ugyanezt tesszük, majd alulról is felhajtjuk a közepéig, majd felülről is behajtjuk a közepéig.
Sütőpapiros tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtogatott rész alulra kerüljön. Lágy a tészta és tele töltelékkel, ezért óvatosan bánjunk vele.
1 órát meleg helyen pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, megszórjuk magvakkal. A tetejét késsel kicsit bevágjuk.
180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »