Kolbászos-hagymás penne recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg száraz bab (előző este beáztatva)
- 3 ek olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 25 kdg füstölt kolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 ág rozmaring (én szárított fűszert használtam)
- 25 kdg paradicsom
- 3 dl paradicsompüré
- só, bors
- penne tészta
Elkészítése:
A babot előző este áztassuk be, másnap cseréljünk rajta vizet, majd enyhén sós vízben főzzük puhára, szűrjük le.
Az olajon pároljuk meg a felkockázott vöröshagymát a felkarikázott kolbásszal együtt. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, és a felkockázott paradicsomot.
Főzzük kb. 5 percig, amíg a paradicsom összeesik. Adjuk hozzá a babot és a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, lefedve főzzük még kb. 10 percig.
Közben forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.