Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos-hagymás penne recept

Kolbászos-hagymás penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg száraz bab (előző este beáztatva)
    • 3 ek olaj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 25 kdg füstölt kolbász
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4-5 ág rozmaring (én szárított fűszert használtam)
    • 25 kdg paradicsom
    • 3 dl paradicsompüré
    • só, bors
    • penne tészta

    Elkészítése:

    A babot előző este áztassuk be, másnap cseréljünk rajta vizet, majd enyhén sós vízben főzzük puhára, szűrjük le.

    Az olajon pároljuk meg a felkockázott vöröshagymát a felkarikázott kolbásszal együtt. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, és a felkockázott paradicsomot.

    Főzzük kb. 5 percig, amíg a paradicsom összeesik. Adjuk hozzá a babot és a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, lefedve főzzük még kb. 10 percig.

    Közben forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá