Kolbászos-hagymás penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kolbászos-hagymás penne

Hozzávalók:

  • 20 dkg száraz bab (előző este beáztatva)
  • 3 ek olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 kdg füstölt kolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ág rozmaring (én szárított fűszert használtam)
  • 25 kdg paradicsom
  • 3 dl paradicsompüré
  • só, bors
  • penne tészta

Elkészítése:

A babot előző este áztassuk be, másnap cseréljünk rajta vizet, majd enyhén sós vízben főzzük puhára, szűrjük le.

Az olajon pároljuk meg a felkockázott vöröshagymát a felkarikázott kolbásszal együtt. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, és a felkockázott paradicsomot.

Főzzük kb. 5 percig, amíg a paradicsom összeesik. Adjuk hozzá a babot és a paradicsomszószt. Sózzuk, borsozzuk, lefedve főzzük még kb. 10 percig.

Közben forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát.