Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kenyérlángos recept

Kenyérlángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 400 g burgonya
    • 90 ml tej
    • 1 teáskanál kristálycukor
    • 30 g élesztő
    • 550 g finomliszt
    • 45 ml étolaj
    • 0,5 teáskanál só
    • 340 ml víz
    • étolaj

    Tetejére:

    • tejföl
    • bacon
    • lilahagyma
    • sajt

    Elkészítése:

    A burgonyákat sós vízben puhára főzzük.

    Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben. Mikor a burgonya megfőtt áttörjük.

    Ha a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját és összegyúrjuk. Minimum egy órán át kelesztjük.

    Mikor a tészta megkelt, a tepsibe sütőpapírt teszünk és vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk és egyenletesen kilapítjuk a tepsiben (ez az adag nagy gáztepsire elegendő).

    Megszurkáljuk és 25 perc alatt elősütjük 220 fokon. Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel és ízlés szerint teszünk rá bacont, lilahagymát és sajtot.

    Végül ismét visszatoljuk a sütőbe és 20 perc alatt pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá