Kenyérlángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 400 g burgonya
  • 90 ml tej
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 30 g élesztő
  • 550 g finomliszt
  • 45 ml étolaj
  • 0,5 teáskanál só
  • 340 ml víz
  • étolaj

Tetejére:

  • tejföl
  • bacon
  • lilahagyma
  • sajt

Elkészítése:

A burgonyákat sós vízben puhára főzzük.

Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben. Mikor a burgonya megfőtt áttörjük.

Ha a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját és összegyúrjuk. Minimum egy órán át kelesztjük.

Mikor a tészta megkelt, a tepsibe sütőpapírt teszünk és vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk és egyenletesen kilapítjuk a tepsiben (ez az adag nagy gáztepsire elegendő).

Megszurkáljuk és 25 perc alatt elősütjük 220 fokon. Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel és ízlés szerint teszünk rá bacont, lilahagymát és sajtot.

Végül ismét visszatoljuk a sütőbe és 20 perc alatt pirosra sütjük.