Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposztás tészta baconnel és buggyantott tojással recept

Kelkáposztás tészta baconnel és buggyantott tojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg kelkáposzta (torzsa nélkül)
    • 25 dkg kockatészta (nagykocka)
    • 15 dkg szeletelt bacon
    • só (ízlés szerint)
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1 kk egész köménymag
    • 2-3 szál újhagyma
    • 1,5 főzőtejszín
    • 1 ek étolaj
    • 4 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A kelkáposztát vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra. A szeletelt bacont vágjuk félbe, majd csíkozzuk fel.

    Egy serpenyőbe az olajon kevergetve kezdjük el sütni a bacont. Amikor már szép piros, szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

    A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a felvágott újhagymát, majd pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott kelkáposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a köménymaggal és addig pároljuk míg félpuhára párolódik.

    Ezután öntsük fel a főzőtejszínnel és addig főzzük tovább, míg a káposzta teljesen megpuhul, szinte krémes állagú lesz.

    A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük le, alaposan csepegtessük le, és adjuk hozzá a káposztához. Ezután keverjük, forgassuk össze (ha szükséges közben ízesítsünk utána).

    Buggyantott tojás készítése:

    Egy edénybe forraljunk fel kb 1 liter vizet, majd öntsünk bele két teáskanál 10 %-os ecetet.

    A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forrásban lévő, örvénylő vízbe (mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízbe, majd annak a közepébe öntsük bele. Így szép, formás buggyantott tojást kapunk).

    Ezután mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízbe főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.

    Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni (én négy tojást főztem meg, és mindegyikkel így jártam el, külön-külön).

    Tipp:

    Tálaláskor szedjük az elkészült tésztát tányérba, szórjuk meg a pirosra sütött baconnel, helyezzük rá a buggyantott tojást, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá