Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kefires lángos recept

Kefires lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 1 kis doboz kefir
    • 1/2 dl olaj
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs élesztő
    • 1 púpos tk só
    • 4-5 dl tej
    • 4-5 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A liszthez morzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval keményebb nokedli tésztát keverünk géppel vagy kézzel, majd egy nagyobb kiolajozott nylonzacskóba tesszük és mehet a hűtőbe.

    Elvileg másnap süthető, de én már pár óra múlva sütöm és nagyon finom már ekkor is.

    A tésztából olajos kézzel darabokat tépkedünk, kézzel kihúzkodjuk, majd közepesen meleg, bő olajban kisütjük.

    Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

    10 napig hűtőben eláll, bármikor elővehető és pillanatok alatt kész a friss lángos.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Nem kell futtatni az élesztőt és a tejet is hidegen keverjük hozzá. Ezt a receptet már 25 éve használom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá