Kefires lángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1 kis doboz kefir
  • 1/2 dl olaj
  • 2 egész tojás
  • 1 cs élesztő
  • 1 púpos tk só
  • 4-5 dl tej
  • 4-5 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A liszthez morzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval keményebb nokedli tésztát keverünk géppel vagy kézzel, majd egy nagyobb kiolajozott nylonzacskóba tesszük és mehet a hűtőbe.

Elvileg másnap süthető, de én már pár óra múlva sütöm és nagyon finom már ekkor is.

A tésztából olajos kézzel darabokat tépkedünk, kézzel kihúzkodjuk, majd közepesen meleg, bő olajban kisütjük.

Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.

10 napig hűtőben eláll, bármikor elővehető és pillanatok alatt kész a friss lángos.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Nem kell futtatni az élesztőt és a tejet is hidegen keverjük hozzá. Ezt a receptet már 25 éve használom.