Kapros túrógaluska pirított szalonnával recept

Hozzávalók:
- 20 dkg túró
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 20 dkg búza rétesliszt
- 1 nagy csokor friss kapor
- pár ek tejföl
- kb. 15 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A túrót jól áttörjük. (Én erre egy krumpli törőt használtam.)
Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az apróra vágott friss kaprot, beleszórjuk a réteslisztet és jól összekeverjük.
Addig hagyjuk pihenni, míg bő, sós vizet forralunk. Ha már gyöngyözve fő, akkor a masszát beleszaggatjuk. A nyers tészta egy kicsit tömörebb, mint a hagyományos nokedli tészta, de a végeredmény nem lesz kemény.
A vízben pár perc alatt megfőzzük. Hideg vízre szedjük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A szalonnát apróra vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kiszedjük belőle a szalonnát és a visszamaradó zsiradékon átforgatjuk a galuskát.
Melegen, tejföllel meglocsolva, a pirított szalonnával kínáljuk.
Tipp:
Igyekszem kihasználni, hogy még van zsenge kapor a kertben és próbálok minél több finomságot készíteni belőle. Ez most egy igen laktató fogás. Igaz a kicsik nem szeretik, de két felnőttnek bőséges adag. Tejföllel meglocsolva, pirított szalonnával a tetején remek ebéd. Én még egy kis ráadásként a tetejére is szórtam egy kevés friss kaprot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »