Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás nudli recept

Káposztás nudli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Nudlihoz:

    • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk só
    • 15 dkg liszt

    Továbbá:

    • 1 közepes fej káposzta
    • 5-6 ek olaj
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt bors

    Elkészítése:

    A krumplikat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük.

    Ha már kéz melegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassan adagolva a lisztet, közben kézzel nem túl kemény és nem túl lágy tésztává dolgozzuk. Előfordulhat, hogy a krumplinak nagyobb a nedvességtartalma és még szükséges 1-2 teáskanálnyi liszt.

    Lisztezett felületen vékonyka rudakat sodrunk, amiket egy éles késsel kb. 3 cm hosszúságúra darabolunk. A felület és a tenyerünk között még sodrunk rajta egyet, így szép formásak lesznek.

    Egy fazékban sós vizet forralunk 2 evőkanálnyi olajjal, hogy majd a nudlik ne ragadjanak össze.

    Közben a káposztát lereszeljük, és egy nagyobb méretű serpenyőben felhevített olajon megpirítjuk. Közben ízesítjük sóval és borssal.

    Ha gyöngyözve forr a víz, a nudlikat belerakjuk, ha már feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percet főzzük és a vízből kiemelve lecsöpögtetjük.

    Végül beleforgatjuk a pirított káposztába. Ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk.

    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Férjem nagy káposztarajongó, az Ő kedvéért készítettem ezt a fogást, a káposztás tészta mintájára. Kicsit időigényes, de nagyon laktató étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá