Káposztás nudli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

Nudlihoz:

  • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 kk só
  • 15 dkg liszt

Továbbá:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 5-6 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt bors

Elkészítése:

A krumplikat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük.

Ha már kéz melegre hűlt, hozzáadjuk a sót, a tojást, majd lassan adagolva a lisztet, közben kézzel nem túl kemény és nem túl lágy tésztává dolgozzuk. Előfordulhat, hogy a krumplinak nagyobb a nedvességtartalma és még szükséges 1-2 teáskanálnyi liszt.

Lisztezett felületen vékonyka rudakat sodrunk, amiket egy éles késsel kb. 3 cm hosszúságúra darabolunk. A felület és a tenyerünk között még sodrunk rajta egyet, így szép formásak lesznek.

Egy fazékban sós vizet forralunk 2 evőkanálnyi olajjal, hogy majd a nudlik ne ragadjanak össze.

Közben a káposztát lereszeljük, és egy nagyobb méretű serpenyőben felhevített olajon megpirítjuk. Közben ízesítjük sóval és borssal.

Ha gyöngyözve forr a víz, a nudlikat belerakjuk, ha már feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percet főzzük és a vízből kiemelve lecsöpögtetjük.

Végül beleforgatjuk a pirított káposztába. Ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk.

Melegen kínáljuk.

Tipp:

Férjem nagy káposztarajongó, az Ő kedvéért készítettem ezt a fogást, a káposztás tészta mintájára. Kicsit időigényes, de nagyon laktató étel.