Juhtúrós spagetti recept

Hozzávalók:
- 15 dkg spagetti
- 1 evőkanál margarin
- 1,5 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg darált sertéshús
- 10 dkg juhtúró
- 1,5 dl tejföl
- 1 kávéskanál pirospaprika (ízlésnek megfelelően)
- só, bors
Elkészítése:
A spagettit forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leöblítjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a margarinnal.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Serpenyőben a forró olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darálthúst, megszórjuk a pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és gyorsan összekeverjük, majd lefedve kb 20 perc alatt megpároljuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, beleterítjük a spagetti felét, megszórjuk a juhtúró felével, rásimítjuk a darált húst, majd a juhtúró másik felét szórjuk rá és a maradék tésztát terítjük rá.
A tetejét megöntözzük a tejföllel és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »