Juhtúrós spagetti recept

Hozzávalók:
- 15 dkg spagetti
- 1 evőkanál margarin
- 1,5 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg darált sertéshús
- 10 dkg juhtúró
- 1,5 dl tejföl
- 1 kávéskanál pirospaprika (ízlésnek megfelelően)
- só, bors
Elkészítése:
A spagettit forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leöblítjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a margarinnal.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Serpenyőben a forró olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darálthúst, megszórjuk a pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és gyorsan összekeverjük, majd lefedve kb 20 perc alatt megpároljuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, beleterítjük a spagetti felét, megszórjuk a juhtúró felével, rásimítjuk a darált húst, majd a juhtúró másik felét szórjuk rá és a maradék tésztát terítjük rá.
A tetejét megöntözzük a tejföllel és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »