Juhtúrós spagetti recept

Hozzávalók:
- 15 dkg spagetti
- 1 evőkanál margarin
- 1,5 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg darált sertéshús
- 10 dkg juhtúró
- 1,5 dl tejföl
- 1 kávéskanál pirospaprika (ízlésnek megfelelően)
- só, bors
Elkészítése:
A spagettit forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leöblítjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a margarinnal.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Serpenyőben a forró olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darálthúst, megszórjuk a pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és gyorsan összekeverjük, majd lefedve kb 20 perc alatt megpároljuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, beleterítjük a spagetti felét, megszórjuk a juhtúró felével, rásimítjuk a darált húst, majd a juhtúró másik felét szórjuk rá és a maradék tésztát terítjük rá.
A tetejét megöntözzük a tejföllel és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »