Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Indiai lepénykenyér (Naan kenyér) recept

Indiai lepénykenyér (Naan kenyér)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6 darabhoz:

    • 35 dkg finomliszt
    • 1-2 dl langyos víz
    • 2 evőkanál sűrű joghurt
    • 2 teáskanál instant élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 1,5-2 teáskanál só (ízlés szerint)
    • kb 1 ek olaj

    Elkészítése:

    1 dl vizet meglangyosítunk és elkeverjük benne az élesztőt meg a cukrot, majd felfuttatjuk.

    A lisztbe belekeverjük a sót, hozzáadjuk a joghurtot és az élesztős vizet, majd még annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Az sem baj, ha kissé ragadós marad.

    A tésztát kebés olaj segítségével gombóccá formázzuk, majd letakarva kelesztjük kb 30 percig.

    A megkelt tésztát enyhén olajos kézzel 6 részre osztjuk és göbökké formázzuk. Amit épp nem használunk fel, azt továbbra is letakarjuk.

    Egy nagyobb serpenyőt közepes lángon felforrósítjuk. 1 tésztát vagy nyújtófával kinyújtunk vagy kézzel széthúzzuk. Az egyik felét hideg vízzel megkenjük, majd a vizes felével lefelé a forró serpenyőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a tészta kifehéredik (átsül) és felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk a tésztát és a másik oldalát is megpirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá