Indiai lepénykenyér (Naan kenyér) recept

Hozzávalók 6 darabhoz:
- 35 dkg finomliszt
- 1-2 dl langyos víz
- 2 evőkanál sűrű joghurt
- 2 teáskanál instant élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1,5-2 teáskanál só (ízlés szerint)
- kb 1 ek olaj
Elkészítése:
1 dl vizet meglangyosítunk és elkeverjük benne az élesztőt meg a cukrot, majd felfuttatjuk.
A lisztbe belekeverjük a sót, hozzáadjuk a joghurtot és az élesztős vizet, majd még annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Az sem baj, ha kissé ragadós marad.
A tésztát kebés olaj segítségével gombóccá formázzuk, majd letakarva kelesztjük kb 30 percig.
A megkelt tésztát enyhén olajos kézzel 6 részre osztjuk és göbökké formázzuk. Amit épp nem használunk fel, azt továbbra is letakarjuk.
Egy nagyobb serpenyőt közepes lángon felforrósítjuk. 1 tésztát vagy nyújtófával kinyújtunk vagy kézzel széthúzzuk. Az egyik felét hideg vízzel megkenjük, majd a vizes felével lefelé a forró serpenyőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a tészta kifehéredik (átsül) és felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk a tésztát és a másik oldalát is megpirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »