Húsos tészta recept
Hozzávalók:
- 1 cs spagetti (50 dkg)
- 60-70 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió, pirospaprika
- 80 dkg tejföl
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd rátesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük. Felöntjük kevés vízzel és puhára főzzük.
Közben a tésztát megfőzzük, majd leszűrjük.
Ha a hús kész, elfőtte a levét, hozzáadjuk a tejföl 3/4-ét (ne sajnáljuk belőle!). Ehhez hozzákeverjük a kifőtt tésztánkat és jól összekeverjük.
Egy 30*20 cm-es tepsit kikenünk vajjal és a húsos tészta felét beleöntjük. Elegyengetjük, megkenjük tejföllel és megszórjuk jó sok reszelt sajttal. Befedjük a maradék húsos tésztával, ismét tejföl és sajt következik.
Végezetül 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










