Húsos tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 cs spagetti (50 dkg)
- 60-70 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, szerecsendió, pirospaprika
- 80 dkg tejföl
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd rátesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük. Felöntjük kevés vízzel és puhára főzzük.
Közben a tésztát megfőzzük, majd leszűrjük.
Ha a hús kész, elfőtte a levét, hozzáadjuk a tejföl 3/4-ét (ne sajnáljuk belőle!). Ehhez hozzákeverjük a kifőtt tésztánkat és jól összekeverjük.
Egy 30*20 cm-es tepsit kikenünk vajjal és a húsos tészta felét beleöntjük. Elegyengetjük, megkenjük tejföllel és megszórjuk jó sok reszelt sajttal. Befedjük a maradék húsos tésztával, ismét tejföl és sajt következik.
Végezetül 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.