Húsos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 cs spagetti (50 dkg)
  • 60-70 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió, pirospaprika
  • 80 dkg tejföl
  • reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd rátesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük. Felöntjük kevés vízzel és puhára főzzük.

Közben a tésztát megfőzzük, majd leszűrjük.

Ha a hús kész, elfőtte a levét, hozzáadjuk a tejföl 3/4-ét (ne sajnáljuk belőle!). Ehhez hozzákeverjük a kifőtt tésztánkat és jól összekeverjük.

Egy 30*20 cm-es tepsit kikenünk vajjal és a húsos tészta felét beleöntjük. Elegyengetjük, megkenjük tejföllel és megszórjuk jó sok reszelt sajttal. Befedjük a maradék húsos tésztával, ismét tejföl és sajt következik.

Végezetül 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.