Házias langalló recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 0,5 kg finomliszt
- 1 dl olaj
- 3 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
Feltét:
- 450 g tejföl
- fokhagyma ízlés szerint
- csíkozott császárszalonna
- szeletelt lilahagyma
- reszelt sajt
- lecsepegtetett konzerv kukorica
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, majd beleöntjük a vizet és olajat.
Jól kidagasztjuk, majd letakarva kb 30 percig pihentetjük.
Közben összekészítjük a feltéteket. Hagymát felkarikázzuk, a szalonnát csíkokra vagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A tejfölbe belekeverünk ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, sót és borsot.
A megkelt tésztát egy kiolajozott gáztepsibe nyomkodjuk kézzel. Megkenjük az ízesitett tejföllel, rászórjuk a szalonnát, hagymát, kukoricát vagy amivel épp megkívánjuk, végül reszelt sajt megy rá.
A sütőt elömelegítjük 200-220 fokra, betesszük a langallót és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










