Házias langalló recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 0,5 kg finomliszt
- 1 dl olaj
- 3 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
Feltét:
- 450 g tejföl
- fokhagyma ízlés szerint
- csíkozott császárszalonna
- szeletelt lilahagyma
- reszelt sajt
- lecsepegtetett konzerv kukorica
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, majd beleöntjük a vizet és olajat.
Jól kidagasztjuk, majd letakarva kb 30 percig pihentetjük.
Közben összekészítjük a feltéteket. Hagymát felkarikázzuk, a szalonnát csíkokra vagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A tejfölbe belekeverünk ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, sót és borsot.
A megkelt tésztát egy kiolajozott gáztepsibe nyomkodjuk kézzel. Megkenjük az ízesitett tejföllel, rászórjuk a szalonnát, hagymát, kukoricát vagy amivel épp megkívánjuk, végül reszelt sajt megy rá.
A sütőt elömelegítjük 200-220 fokra, betesszük a langallót és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »