Házias langalló recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 0,5 kg finomliszt
- 1 dl olaj
- 3 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
Feltét:
- 450 g tejföl
- fokhagyma ízlés szerint
- csíkozott császárszalonna
- szeletelt lilahagyma
- reszelt sajt
- lecsepegtetett konzerv kukorica
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, majd beleöntjük a vizet és olajat.
Jól kidagasztjuk, majd letakarva kb 30 percig pihentetjük.
Közben összekészítjük a feltéteket. Hagymát felkarikázzuk, a szalonnát csíkokra vagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A tejfölbe belekeverünk ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, sót és borsot.
A megkelt tésztát egy kiolajozott gáztepsibe nyomkodjuk kézzel. Megkenjük az ízesitett tejföllel, rászórjuk a szalonnát, hagymát, kukoricát vagy amivel épp megkívánjuk, végül reszelt sajt megy rá.
A sütőt elömelegítjük 200-220 fokra, betesszük a langallót és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.