Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házias langalló recept

Házias langalló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 0,5 kg finomliszt
    • 1 dl olaj
    • 3 dl langyos víz
    • 2,5 dkg élesztő
    • csipet só

    Feltét:

    • 450 g tejföl
    • fokhagyma ízlés szerint
    • csíkozott császárszalonna
    • szeletelt lilahagyma
    • reszelt sajt
    • lecsepegtetett konzerv kukorica

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, majd beleöntjük a vizet és olajat.

    Jól kidagasztjuk, majd letakarva kb 30 percig pihentetjük.

    Közben összekészítjük a feltéteket. Hagymát felkarikázzuk, a szalonnát csíkokra vagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A tejfölbe belekeverünk ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, sót és borsot.

    A megkelt tésztát egy kiolajozott gáztepsibe nyomkodjuk kézzel. Megkenjük az ízesitett tejföllel, rászórjuk a szalonnát, hagymát, kukoricát vagy amivel épp megkívánjuk, végül reszelt sajt megy rá.

    A sütőt elömelegítjük 200-220 fokra, betesszük a langallót és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá