Hozzávalók:
Tészta:
Feltét:
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, majd beleöntjük a vizet és olajat.
Jól kidagasztjuk, majd letakarva kb 30 percig pihentetjük.
Közben összekészítjük a feltéteket. Hagymát felkarikázzuk, a szalonnát csíkokra vagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A tejfölbe belekeverünk ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, sót és borsot.
A megkelt tésztát egy kiolajozott gáztepsibe nyomkodjuk kézzel. Megkenjük az ízesitett tejföllel, rászórjuk a szalonnát, hagymát, kukoricát vagy amivel épp megkívánjuk, végül reszelt sajt megy rá.
A sütőt elömelegítjük 200-220 fokra, betesszük a langallót és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!