Házias langalló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 1 dl olaj
  • 3 dl langyos víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só

Feltét:

  • 450 g tejföl
  • fokhagyma ízlés szerint
  • csíkozott császárszalonna
  • szeletelt lilahagyma
  • reszelt sajt
  • lecsepegtetett konzerv kukorica

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sóval, belemorzsoljuk az élesztőt, majd beleöntjük a vizet és olajat.

Jól kidagasztjuk, majd letakarva kb 30 percig pihentetjük.

Közben összekészítjük a feltéteket. Hagymát felkarikázzuk, a szalonnát csíkokra vagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A tejfölbe belekeverünk ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, sót és borsot.

A megkelt tésztát egy kiolajozott gáztepsibe nyomkodjuk kézzel. Megkenjük az ízesitett tejföllel, rászórjuk a szalonnát, hagymát, kukoricát vagy amivel épp megkívánjuk, végül reszelt sajt megy rá.

A sütőt elömelegítjük 200-220 fokra, betesszük a langallót és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!