Gombás-sonkás tejszínes fusilli recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg gépsonka
- 20 dkg gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 ml főzőtejszín
- ízlés szerint fokhagymakrém
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 marék reszelt sajt
- 500 g durum fusilli tészta
Elkészítése:
Főzzük meg a tésztát a szokásos módon, majd szűrjük és csepegtessük le.
Miközben fő, addig a hagymát vágjuk apró kockákra, majd szeleteljük fel a sonkát és a gombát.
Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a gombát és ezt az egészet összepirítjuk. Amikor a gomba már jó, hozzáadjuk a felkockázott sonkát. Amikor a sonkával is összesült egy kicsit, akkor mehet bele a tejszín, ízlés szerint a fokhagymakrém (ki mennyire szeretné fokhagymásan), a só és a bors.
Összeforraljuk és a legvégén tegyük bele a reszelt sajtot. Alaposan keverjük el és főzzük még 1-2 percig a ragunkat.
Az elkészült ragut a kifőtt tésztához keverjük. Hagyjuk pár percig pihenni, hogy a tészta magába szívhassa a szószt.
Frissen tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »