Gombás-sonkás tejszínes fusilli recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg gépsonka
- 20 dkg gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 ml főzőtejszín
- ízlés szerint fokhagymakrém
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 marék reszelt sajt
- 500 g durum fusilli tészta
Elkészítése:
Főzzük meg a tésztát a szokásos módon, majd szűrjük és csepegtessük le.
Miközben fő, addig a hagymát vágjuk apró kockákra, majd szeleteljük fel a sonkát és a gombát.
Egy magasabb falú serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a gombát és ezt az egészet összepirítjuk. Amikor a gomba már jó, hozzáadjuk a felkockázott sonkát. Amikor a sonkával is összesült egy kicsit, akkor mehet bele a tejszín, ízlés szerint a fokhagymakrém (ki mennyire szeretné fokhagymásan), a só és a bors.
Összeforraljuk és a legvégén tegyük bele a reszelt sajtot. Alaposan keverjük el és főzzük még 1-2 percig a ragunkat.
Az elkészült ragut a kifőtt tésztához keverjük. Hagyjuk pár percig pihenni, hogy a tészta magába szívhassa a szószt.
Frissen tálaljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »