Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás lasagne recept

Gombás lasagne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 16 db lasagne tészta
    • 0,5 kg darált hús
    • 5 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
    • olaj
    • só, őrölt bors
    • bazsalikom
    • frissen vágott oregánó

    A besamel mártáshoz:

    • 7 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 3-4 ek liszt
    • fehérbors ízlés szerint
    • csipetnyi frissen reszelt szerecsendió

    Tetejére:

    • 30 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, majd hevített olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst és jól lepirítjuk. Ezután adjuk hozzá a gombát, az összevágott paradicsomot, a fűszereket ízlés szerint, majd fedővel letakarva, néha átkeverve puhára főzzük.

    A mártáshoz a vajat habzásig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a lisztet csomómentesen, majd kissé lepirítjuk. Ekkor felöntjük a tejjel, majd ízlés szerint fűszerezzük és állandóan keverve sűrűre főzzük.

    Előveszünk egy kisebb tepsit vagy jénait, amit kivajazunk, majd elkezdjük a hozzávalókat rétegezni: tészta, besamel, ragu, majd folytatódik a sor. A tetjére besamel és reszelt sajt kerüljön, jó sok.

    180 fokos, hőlégkeveréses sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá