Hozzávalók:
A besamel mártáshoz:
Tetejére:
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd hevített olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst és jól lepirítjuk. Ezután adjuk hozzá a gombát, az összevágott paradicsomot, a fűszereket ízlés szerint, majd fedővel letakarva, néha átkeverve puhára főzzük.
A mártáshoz a vajat habzásig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a lisztet csomómentesen, majd kissé lepirítjuk. Ekkor felöntjük a tejjel, majd ízlés szerint fűszerezzük és állandóan keverve sűrűre főzzük.
Előveszünk egy kisebb tepsit vagy jénait, amit kivajazunk, majd elkezdjük a hozzávalókat rétegezni: tészta, besamel, ragu, majd folytatódik a sor. A tetjére besamel és reszelt sajt kerüljön, jó sok.
180 fokos, hőlégkeveréses sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.