Gombás lasagne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 16 db lasagne tészta
  • 0,5 kg darált hús
  • 5 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • olaj
  • só, őrölt bors
  • bazsalikom
  • frissen vágott oregánó

A besamel mártáshoz:

  • 7 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 ek liszt
  • fehérbors ízlés szerint
  • csipetnyi frissen reszelt szerecsendió

Tetejére:

  • 30 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, majd hevített olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a húst és jól lepirítjuk. Ezután adjuk hozzá a gombát, az összevágott paradicsomot, a fűszereket ízlés szerint, majd fedővel letakarva, néha átkeverve puhára főzzük.

A mártáshoz a vajat habzásig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a lisztet csomómentesen, majd kissé lepirítjuk. Ekkor felöntjük a tejjel, majd ízlés szerint fűszerezzük és állandóan keverve sűrűre főzzük.

Előveszünk egy kisebb tepsit vagy jénait, amit kivajazunk, majd elkezdjük a hozzávalókat rétegezni: tészta, besamel, ragu, majd folytatódik a sor. A tetjére besamel és reszelt sajt kerüljön, jó sok.

180 fokos, hőlégkeveréses sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.