Garnélás-kagylós spagetti recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek paradicsompüré
- 10 szem koktél paradicsom
- 250 g garnélarák
- 250 g kagylóhús
- só, bors, oregánó, cukor
- 3 tk petrezselyem
- 2 ek reszelt parmezán
- 250 g spagetti
Elkészítése:
Sós vízben megfőzzük a spagettit. A főző vízből elteszünk kb. másfél dl-t.
A fokhagymát apró kockára vágjuk, és közepes lángon, az olíva olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.
Hozzáadjuk a paradicsom pürét, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele oregánót és egy kevés cukrot. Öntünk rá 1 dl-t a tészta főzővizéből, majd pár percig forraljuk.
Beletesszük a rákot, a kagylót és a félbe vágott koktél paradicsomot, majd kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a reszelt parmezánnal.
Összeforgatjuk a spagettivel, majd azonnal tálaljuk.
A garnélás-kagylós spagetti kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 137 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.