Garnélás-kagylós spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek paradicsompüré
- 10 szem koktél paradicsom
- 250 g garnélarák
- 250 g kagylóhús
- só, bors, oregánó, cukor
- 3 tk petrezselyem
- 2 ek reszelt parmezán
- 250 g spagetti
Elkészítése:
Sós vízben megfőzzük a spagettit. A főző vízből elteszünk kb. másfél dl-t.
A fokhagymát apró kockára vágjuk, és közepes lángon, az olíva olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.
Hozzáadjuk a paradicsom pürét, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele oregánót és egy kevés cukrot. Öntünk rá 1 dl-t a tészta főzővizéből, majd pár percig forraljuk.
Beletesszük a rákot, a kagylót és a félbe vágott koktél paradicsomot, majd kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a reszelt parmezánnal.
Összeforgatjuk a spagettivel, majd azonnal tálaljuk.
A garnélás-kagylós spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »