Garnélás-kagylós spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek paradicsompüré
- 10 szem koktél paradicsom
- 250 g garnélarák
- 250 g kagylóhús
- só, bors, oregánó, cukor
- 3 tk petrezselyem
- 2 ek reszelt parmezán
- 250 g spagetti
Elkészítése:
Sós vízben megfőzzük a spagettit. A főző vízből elteszünk kb. másfél dl-t.
A fokhagymát apró kockára vágjuk, és közepes lángon, az olíva olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.
Hozzáadjuk a paradicsom pürét, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele oregánót és egy kevés cukrot. Öntünk rá 1 dl-t a tészta főzővizéből, majd pár percig forraljuk.
Beletesszük a rákot, a kagylót és a félbe vágott koktél paradicsomot, majd kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a reszelt parmezánnal.
Összeforgatjuk a spagettivel, majd azonnal tálaljuk.
A garnélás-kagylós spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »