Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban recept

Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 4 adag maradék galuska (nokedli) tészta
    • 15 dkg sonka
    • 10-12 dkg sajt (én edamit használtam)
    • 10 dkg kukorica (lehet fagyasztott)
    • 2 tk aprított petrezselyemzöld
    • 1 duci gerezd fokhagyma
    • 4 dkg vaj
    • 2 csapott ek liszt
    • 3-4 dl tej
    • frissen reszelt szerecsendió
    • bors

    Elkészítése:

    A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

    Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (besamelmártást készítünk) majd felöntjük annyi tejjel, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk, de ne felejtsük el, hogy a sajt is sűríteni fog rajta. Teljesen csomómentesre keverve összeforraljuk.

    Még krémesebbé tehetjük, ha a tej egy részét egy kis tejszínnel helyettesítjük. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, frissen reszelt szerecsendióval, és belereszeljük a gerezd fokhagymát is.

    Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és jól elkeverjük, hogy elolvadjon benne, majd beletesszük a sonkát és a kukoricát is.

    Pár perc alatt készre főzzük, majd a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.

    A galuskát hozzáforgatjuk, megvárjuk, míg jól összeforr, és már tálalhatjuk is.

    Tálaláskor még plusz megszórhatjuk reszelt sajttal is, de anélkül is tökéletes.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek