Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fusilli babos-húsos raguval recept

Fusilli babos-húsos raguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg fusilli száraz tészta
    • 30 dkg darált hús
    • 1 ek étolaj
    • 10 dkg húsos szalonna
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 tk olasz fűszerkeverék
    • 2 dl házi paradicsomlé
    • 1 dl víz
    • 1 kis doboz babkonzerv
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben kifőzzük.

    A szalonnát apróra feldaraboljuk. A hagymákat felaprítjuk.

    Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és átpirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket.
    Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd rátesszük a vizet, paradicsomlevet és fedő alatt készre főzzük.

    Hozzáöntjük a levétől leszűrt babot és még 2-3 percig együtt forraljuk.

    A kifőtt tésztával összekeverjük, majd forrón tányérokra szedjük. Reszelt sajttal megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá