Fusilli babos-húsos raguval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli száraz tészta
- 30 dkg darált hús
- 1 ek étolaj
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 2 dl házi paradicsomlé
- 1 dl víz
- 1 kis doboz babkonzerv
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük.
A szalonnát apróra feldaraboljuk. A hagymákat felaprítjuk.
Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és átpirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket.
Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd rátesszük a vizet, paradicsomlevet és fedő alatt készre főzzük.
Hozzáöntjük a levétől leszűrt babot és még 2-3 percig együtt forraljuk.
A kifőtt tésztával összekeverjük, majd forrón tányérokra szedjük. Reszelt sajttal megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »