Fusilli babos-húsos raguval recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli száraz tészta
- 30 dkg darált hús
- 1 ek étolaj
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 2 dl házi paradicsomlé
- 1 dl víz
- 1 kis doboz babkonzerv
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük.
A szalonnát apróra feldaraboljuk. A hagymákat felaprítjuk.
Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és átpirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket.
Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd rátesszük a vizet, paradicsomlevet és fedő alatt készre főzzük.
Hozzáöntjük a levétől leszűrt babot és még 2-3 percig együtt forraljuk.
A kifőtt tésztával összekeverjük, majd forrón tányérokra szedjük. Reszelt sajttal megszórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.