Fusilli babos-húsos raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg fusilli száraz tészta
  • 30 dkg darált hús
  • 1 ek étolaj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 1 dl víz
  • 1 kis doboz babkonzerv
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük.

A szalonnát apróra feldaraboljuk. A hagymákat felaprítjuk.

Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és átpirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket.
Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd rátesszük a vizet, paradicsomlevet és fedő alatt készre főzzük.

Hozzáöntjük a levétől leszűrt babot és még 2-3 percig együtt forraljuk.

A kifőtt tésztával összekeverjük, majd forrón tányérokra szedjük. Reszelt sajttal megszórjuk.