Fusilli babos-húsos raguval recept

Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli száraz tészta
- 30 dkg darált hús
- 1 ek étolaj
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 db közepes vörös hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 2 dl házi paradicsomlé
- 1 dl víz
- 1 kis doboz bab konzerv
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk.
Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk.
Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket is.
Kevergetve, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a paradicsom levet és fedő alatt készre főzzük.
Ha megfőzz, hozzáöntjük a levétől leszűrt babkonzervet, majd még 2-3 percig forraljuk.
Összekeverjük a kifőtt tésztával és forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »