Fusilli babos-húsos raguval recept

Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli száraz tészta
- 30 dkg darált hús
- 1 ek étolaj
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 db közepes vörös hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 2 dl házi paradicsomlé
- 1 dl víz
- 1 kis doboz bab konzerv
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk.
Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk.
Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket is.
Kevergetve, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a paradicsom levet és fedő alatt készre főzzük.
Ha megfőzz, hozzáöntjük a levétől leszűrt babkonzervet, majd még 2-3 percig forraljuk.
Összekeverjük a kifőtt tésztával és forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »