Fusilli babos-húsos raguval recept
Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli száraz tészta
- 30 dkg darált hús
- 1 ek étolaj
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 db közepes vörös hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk olasz fűszerkeverék
- 2 dl házi paradicsomlé
- 1 dl víz
- 1 kis doboz bab konzerv
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk.
Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk.
Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket is.
Kevergetve, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a paradicsom levet és fedő alatt készre főzzük.
Ha megfőzz, hozzáöntjük a levétől leszűrt babkonzervet, majd még 2-3 percig forraljuk.
Összekeverjük a kifőtt tésztával és forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »









