Fokhagymaszószos lepénykék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- fél kávéskanál só
- 2 kávéskanál sütőpor
- 5 dkg margarin
- 1,5 dl tej
Töltelékhez:
- 2 evőkanál margarin
- 3 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld
Elkészítése:
200 fokra előmelegítem a sütőt.
Közben a lisztet összekeverem a sóval és a sütőporral. Összemorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a tejet és rugalmas tésztát gyúrok belőle.
Kb 16 golyócskát sodrok a tésztából és egy mélyedést nyomok a közepükbe. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket.
A töltelékhez a margarint, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet kikeverem.
A mélyedéseket a fokhagymás margarinnal megtöltöm. A tészta szélénél kis peremet alakítok ki, hogy a töltelék nehogy kifolyjon.
A falatok tetejét sóval és még egy kevés petrezselyemmel megszórom és megsütöm 15-20 perc alatt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.