Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darárt húsos spagetti recept

Darárt húsos spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g spagetti tészta
    • 0,5 kg darált sertéshús
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 5 dl passzírozott paradicsomlé
    • 5 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 kávéskanál só
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 kk oregánó
    • 1 teáskanál bazsalikom (vagy 5-6 levél)
    • bors ízlés szerint
    • víz
    • sajt ízlés szerint

    Elkészítése:

    A megtisztított, felaprított hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben kevés olajon. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része.

    A húsra rátesszük a sót, majd kevergetés után a paprikát is és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor már eléggé összekevertük, a húsra tehetjük a paradicsomplét is.

    Ha úgy érezzük, hogy túlságosan sűrű a szósz, akkor tegyünk bele kevés vizet is.

    Miután jól összekevertük, préseljük bele a fokhagymát, majd ízlés szerint ízesítsük borssal és tegyük bele az oregánot és bazsalikomot.

    A tésztát olajos és sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben kavargassuk meg a tésztát, hogy ne tapadjon le az alja.

    Ha a tészta megfőtt szűrjük le és keverjük össze a hússal.

    Sajttal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá