Darárt húsos spagetti recept

Hozzávalók:
- 500 g spagetti tészta
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 dl passzírozott paradicsomlé
- 5 teáskanál fűszerpaprika
- 2 kávéskanál só
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom (vagy 5-6 levél)
- bors ízlés szerint
- víz
- sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított, felaprított hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben kevés olajon. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része.
A húsra rátesszük a sót, majd kevergetés után a paprikát is és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor már eléggé összekevertük, a húsra tehetjük a paradicsomplét is.
Ha úgy érezzük, hogy túlságosan sűrű a szósz, akkor tegyünk bele kevés vizet is.
Miután jól összekevertük, préseljük bele a fokhagymát, majd ízlés szerint ízesítsük borssal és tegyük bele az oregánot és bazsalikomot.
A tésztát olajos és sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben kavargassuk meg a tésztát, hogy ne tapadjon le az alja.
Ha a tészta megfőtt szűrjük le és keverjük össze a hússal.
Sajttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »