Darárt húsos spagetti recept

Hozzávalók:
- 500 g spagetti tészta
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 dl passzírozott paradicsomlé
- 5 teáskanál fűszerpaprika
- 2 kávéskanál só
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom (vagy 5-6 levél)
- bors ízlés szerint
- víz
- sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A megtisztított, felaprított hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben kevés olajon. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része.
A húsra rátesszük a sót, majd kevergetés után a paprikát is és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor már eléggé összekevertük, a húsra tehetjük a paradicsomplét is.
Ha úgy érezzük, hogy túlságosan sűrű a szósz, akkor tegyünk bele kevés vizet is.
Miután jól összekevertük, préseljük bele a fokhagymát, majd ízlés szerint ízesítsük borssal és tegyük bele az oregánot és bazsalikomot.
A tésztát olajos és sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben kavargassuk meg a tésztát, hogy ne tapadjon le az alja.
Ha a tészta megfőtt szűrjük le és keverjük össze a hússal.
Sajttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »