Darárt húsos spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Darárt húsos spagetti

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti tészta
  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 dl passzírozott paradicsomlé
  • 5 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 kávéskanál só
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kk oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom (vagy 5-6 levél)
  • bors ízlés szerint
  • víz
  • sajt ízlés szerint

Elkészítése:

A megtisztított, felaprított hagymát üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben kevés olajon. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe és addig sütjük, amíg már majdnem eltűnik a hús piros része.

A húsra rátesszük a sót, majd kevergetés után a paprikát is és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor már eléggé összekevertük, a húsra tehetjük a paradicsomplét is.

Ha úgy érezzük, hogy túlságosan sűrű a szósz, akkor tegyünk bele kevés vizet is.

Miután jól összekevertük, préseljük bele a fokhagymát, majd ízlés szerint ízesítsük borssal és tegyük bele az oregánot és bazsalikomot.

A tésztát olajos és sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben kavargassuk meg a tésztát, hogy ne tapadjon le az alja.

Ha a tészta megfőtt szűrjük le és keverjük össze a hússal.

Sajttal tálaljuk.