Csukapaprikás kapros-túrós tésztával recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 ek őrölt paprika
- só ízlés szerint
- 1,5 kg csuka
- 1 dl tejföl
- 2 ek liszt
Továbbá:
- tészta
- túró
- kapor
Elkészítése:
A zsírt felolvasztjuk, ez idő alatt a besózott haldarabokat megforgatjuk 1 ek pirospaprikával elkevert lisztben és a zsíron hirtelen megpirítjuk minden oldalukat (nem kell átsütni).
Kivesszük őket a zsírból, amibe aztán beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, a feldarabol paprikát és paradicsomot. Lecsóalapot készítünk.
Nagyjából 5 perc után megszórjuk a maradék pirospaprikával, visszatesszük bele a halat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Picit a szaftot is sózzuk meg. Fedő alatt nagyjából 15 perc alatt puhára fő.
Amíg fő a halunk, főzzük ki a tésztát is a zacskón előírtaknak megfelelően.
Ha megfőtt a hal, a tejfölt simára keverjük egy ek liszttel meg egy pici hideg vizzel (habverővel a legkönnyebb), majd a meleg szaftból is keverünk hozzá (hőkiegyenlítés)…..behabarjuk vele a halat.
Pár percet még rottyantunk rajta.
A leszűrt tésztát megszórjuk túróval és apróra vágott kaporral és a paprikással együtt tálaljuk.