Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklával gazdagított dödölle, párolt káposztával recept

Céklával gazdagított dödölle, párolt káposztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb cékla
    • 3 kisebb burgonya
    • 4-5 púpozott ek finomliszt
    • 25 dkg fehér, nyers káposzta
    • 6 ek kacsazsír
    • 4 szelet kolozsvári, húsos szalonna
    • só, bors, őrölt köménymag

    Elkészítése:

    A céklát héjában, sós vízben megfőzzük.

    A burgonyát meghámozzuk vékony szeletekre szeljük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Enyhén sózzuk és megfőzzük.

    A megfőtt céklát meghámozzuk és lereszeljük, majd kissé kinyomkodjuk a levét.

    A burgonyát forrón összetörjük és hozzáadunk annyi lisztet, hogy kissé kemény legyen. Összevegyítjük a céklával, megszórjuk köménnyel és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk kissé hűlni.

    A szalonnát bevagdossuk kakastaréjszerűen és kisütjük.

    A káposztát vékonyra metéljük és kevés olajon, enyhén fűszerezve megpároljuk.

    Lisztes vágódeszkán ujnnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk pohárral és a visszamaradt zsírban mindkét oldalát megsütjük, közben pedig hozzáadjuk a kacsazsírt is.

    Tipp:

    A káposztát 2 ek balzsamesettel szoktam pikánssá varázsolni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá