Céklával gazdagított dödölle, párolt káposztával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kisebb cékla
- 3 kisebb burgonya
- 4-5 púpozott ek finomliszt
- 25 dkg fehér, nyers káposzta
- 6 ek kacsazsír
- 4 szelet kolozsvári, húsos szalonna
- só, bors, őrölt köménymag
Elkészítése:
A céklát héjában, sós vízben megfőzzük.
A burgonyát meghámozzuk vékony szeletekre szeljük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Enyhén sózzuk és megfőzzük.
A megfőtt céklát meghámozzuk és lereszeljük, majd kissé kinyomkodjuk a levét.
A burgonyát forrón összetörjük és hozzáadunk annyi lisztet, hogy kissé kemény legyen. Összevegyítjük a céklával, megszórjuk köménnyel és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk kissé hűlni.
A szalonnát bevagdossuk kakastaréjszerűen és kisütjük.
A káposztát vékonyra metéljük és kevés olajon, enyhén fűszerezve megpároljuk.
Lisztes vágódeszkán ujnnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk pohárral és a visszamaradt zsírban mindkét oldalát megsütjük, közben pedig hozzáadjuk a kacsazsírt is.
Tipp:
A káposztát 2 ek balzsamesettel szoktam pikánssá varázsolni.