Céklával gazdagított dödölle, párolt káposztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb cékla
- 3 kisebb burgonya
- 4-5 púpozott ek finomliszt
- 25 dkg fehér, nyers káposzta
- 6 ek kacsazsír
- 4 szelet kolozsvári, húsos szalonna
- só, bors, őrölt köménymag
Elkészítése:
A céklát héjában, sós vízben megfőzzük.
A burgonyát meghámozzuk vékony szeletekre szeljük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Enyhén sózzuk és megfőzzük.
A megfőtt céklát meghámozzuk és lereszeljük, majd kissé kinyomkodjuk a levét.
A burgonyát forrón összetörjük és hozzáadunk annyi lisztet, hogy kissé kemény legyen. Összevegyítjük a céklával, megszórjuk köménnyel és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk kissé hűlni.
A szalonnát bevagdossuk kakastaréjszerűen és kisütjük.
A káposztát vékonyra metéljük és kevés olajon, enyhén fűszerezve megpároljuk.
Lisztes vágódeszkán ujnnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk pohárral és a visszamaradt zsírban mindkét oldalát megsütjük, közben pedig hozzáadjuk a kacsazsírt is.
Tipp:
A káposztát 2 ek balzsamesettel szoktam pikánssá varázsolni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »