Hozzávalók:
Elkészítése:
A céklát héjában, sós vízben megfőzzük.
A burgonyát meghámozzuk vékony szeletekre szeljük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Enyhén sózzuk és megfőzzük.
A megfőtt céklát meghámozzuk és lereszeljük, majd kissé kinyomkodjuk a levét.
A burgonyát forrón összetörjük és hozzáadunk annyi lisztet, hogy kissé kemény legyen. Összevegyítjük a céklával, megszórjuk köménnyel és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk kissé hűlni.
A szalonnát bevagdossuk kakastaréjszerűen és kisütjük.
A káposztát vékonyra metéljük és kevés olajon, enyhén fűszerezve megpároljuk.
Lisztes vágódeszkán ujnnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk pohárral és a visszamaradt zsírban mindkét oldalát megsütjük, közben pedig hozzáadjuk a kacsazsírt is.
A káposztát 2 ek balzsamesettel szoktam pikánssá varázsolni.