Céklával gazdagított dödölle, párolt káposztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Céklával gazdagított dödölle, párolt káposztával

Hozzávalók:

  • 1 kisebb cékla
  • 3 kisebb burgonya
  • 4-5 púpozott ek finomliszt
  • 25 dkg fehér, nyers káposzta
  • 6 ek kacsazsír
  • 4 szelet kolozsvári, húsos szalonna
  • só, bors, őrölt köménymag

Elkészítése:

A céklát héjában, sós vízben megfőzzük.

A burgonyát meghámozzuk vékony szeletekre szeljük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Enyhén sózzuk és megfőzzük.

A megfőtt céklát meghámozzuk és lereszeljük, majd kissé kinyomkodjuk a levét.

A burgonyát forrón összetörjük és hozzáadunk annyi lisztet, hogy kissé kemény legyen. Összevegyítjük a céklával, megszórjuk köménnyel és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk kissé hűlni.

A szalonnát bevagdossuk kakastaréjszerűen és kisütjük.

A káposztát vékonyra metéljük és kevés olajon, enyhén fűszerezve megpároljuk.

Lisztes vágódeszkán ujnnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk pohárral és a visszamaradt zsírban mindkét oldalát megsütjük, közben pedig hozzáadjuk a kacsazsírt is.

Tipp:

A káposztát 2 ek balzsamesettel szoktam pikánssá varázsolni.