Calzone magyarosan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- kg liszt
- 1 kocka élesztő
- 1 dl tej
- 4 dl langyos víz
- 5 ek olaj
- 1 ek só
- cukor az élesztő felfuttatásához
Töltelék:
- 1 nagy dobozos tejföl
- 4-5 duci gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 nagyobb hegyes erős paprika
- 250 g kockázott bacon
- szeletelt házi kolbász (opcionális)
- ízlés szerint sajt
- 1 konzerv csemege kukorica
A kenéshez:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tészta előkészítése:
A tejet kéz melegre melegítjük, beletesszük a cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, a liszttel elkeverjük a sót és kimérjük a többi hozzávalót a tésztához, majd a liszt közepébe egy mélyedést formázunk.
A felfutott élesztőt beleöntjük a kis mélyedésbe, kimérjük hozzá az olajat, majd beleöntjük a 4 dl langyos vizet és jó alaposan összegyúrjuk.
Amint ez megvan meleg helyre letakarva félrerakjuk és 1 óra alatt megkelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig előkészítjük a tölteléknek valót.
A töltelék elkészítése:
A tejfölhöz hozzákeverjük az apróra zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót, majd félretesszük, hogy picit összeérjenek az ízek.
A sajtot, lilahagymát felkockázzuk, a kolbászt felszeleteljük. (Én a kis szeleteket még 4 darabra vágtam, így egészen picike kolbászdarabkákat kaptam.)
A paprikát felszeleteljük, a vége felé a szeleteket félbe vágjuk.
Összeállítás:
Amint megkelt a tészta, 5 db részre osztjuk. Kiveszünk egyet, a többit félrerakjuk.
Kinyújtjuk szép vékonyan kör alakúra, majd megkenjük az egészet a fokhagymás tejföllel úgy, hogy a széleken körülbelül 1 cm helyet hagyjunk.
Megszórjuk a felét a feltéttel, ráhajtjuk a másik felét és egy villa segítségével szépen lezárjuk a széleit, lekenjük tojássárgájával, majd megszurkáljuk a tetejét.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
Ebből az adagból az 5 darab kiscipóból igen emberes adag jön ki. A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, megtölthetjük akár rendes pizzafeltéttel is.
A tetejére a tojáson kívül rakhatunk még sajtot is. A tészta tökéletes hagyományos pizzatésztának, akkor sima olaj helyett olíva olajat használok és szoktam a tésztájába rakni még oregánót meg bazsalikomot is.
Ekkora mennyiségű tészta 2 db nagy normál pizzának elég.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »