Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Calzone magyarosan recept

Calzone magyarosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    •  kg liszt
    • 1 kocka élesztő
    • 1 dl tej
    • 4 dl langyos víz
    • 5 ek olaj
    • 1 ek só
    • cukor az élesztő felfuttatásához

    Töltelék:

    • 1 nagy dobozos tejföl
    • 4-5 duci gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • 1 közepes fej lilahagyma
    • 1 nagyobb hegyes erős paprika
    • 250 g kockázott bacon
    • szeletelt házi kolbász (opcionális)
    • ízlés szerint sajt
    • 1 konzerv csemege kukorica

    A kenéshez:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tészta előkészítése:

    A tejet kéz melegre melegítjük, beletesszük a cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, a liszttel elkeverjük a sót és kimérjük a többi hozzávalót a tésztához, majd a liszt közepébe egy mélyedést formázunk.

    A felfutott élesztőt beleöntjük a kis mélyedésbe, kimérjük hozzá az olajat, majd beleöntjük a 4 dl langyos vizet és jó alaposan összegyúrjuk.

    Amint ez megvan meleg helyre letakarva félrerakjuk és 1 óra alatt megkelesztjük.

    Amíg kel a tészta, addig előkészítjük a tölteléknek valót.

    A töltelék elkészítése:

    A tejfölhöz hozzákeverjük az apróra zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót, majd félretesszük, hogy picit összeérjenek az ízek.

    A sajtot, lilahagymát felkockázzuk, a kolbászt felszeleteljük. (Én a kis szeleteket még 4 darabra vágtam, így egészen picike kolbászdarabkákat kaptam.)

    A paprikát felszeleteljük, a vége felé a szeleteket félbe vágjuk.

    Összeállítás:

    Amint megkelt a tészta, 5 db részre osztjuk. Kiveszünk egyet, a többit félrerakjuk.

    Kinyújtjuk szép vékonyan kör alakúra, majd megkenjük az egészet a fokhagymás tejföllel úgy, hogy a széleken körülbelül 1 cm helyet hagyjunk.

    Megszórjuk a felét a feltéttel, ráhajtjuk a másik felét és egy villa segítségével szépen lezárjuk a széleit, lekenjük tojássárgájával, majd megszurkáljuk a tetejét.

    Sütőpapírral kibélelt tepsiben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

    Tipp:

    Ebből az adagból az 5 darab kiscipóból igen emberes adag jön ki. A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, megtölthetjük akár rendes pizzafeltéttel is.

    A tetejére a tojáson kívül rakhatunk még sajtot is. A tészta tökéletes hagyományos pizzatésztának, akkor sima olaj helyett olíva olajat használok és szoktam a tésztájába rakni még oregánót meg bazsalikomot is.

    Ekkora mennyiségű tészta 2 db nagy normál pizzának elég.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá