Calzone magyarosan recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- kg liszt
- 1 kocka élesztő
- 1 dl tej
- 4 dl langyos víz
- 5 ek olaj
- 1 ek só
- cukor az élesztő felfuttatásához
Töltelék:
- 1 nagy dobozos tejföl
- 4-5 duci gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 nagyobb hegyes erős paprika
- 250 g kockázott bacon
- szeletelt házi kolbász (opcionális)
- ízlés szerint sajt
- 1 konzerv csemege kukorica
A kenéshez:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tészta előkészítése:
A tejet kéz melegre melegítjük, beletesszük a cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, a liszttel elkeverjük a sót és kimérjük a többi hozzávalót a tésztához, majd a liszt közepébe egy mélyedést formázunk.
A felfutott élesztőt beleöntjük a kis mélyedésbe, kimérjük hozzá az olajat, majd beleöntjük a 4 dl langyos vizet és jó alaposan összegyúrjuk.
Amint ez megvan meleg helyre letakarva félrerakjuk és 1 óra alatt megkelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig előkészítjük a tölteléknek valót.
A töltelék elkészítése:
A tejfölhöz hozzákeverjük az apróra zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót, majd félretesszük, hogy picit összeérjenek az ízek.
A sajtot, lilahagymát felkockázzuk, a kolbászt felszeleteljük. (Én a kis szeleteket még 4 darabra vágtam, így egészen picike kolbászdarabkákat kaptam.)
A paprikát felszeleteljük, a vége felé a szeleteket félbe vágjuk.
Összeállítás:
Amint megkelt a tészta, 5 db részre osztjuk. Kiveszünk egyet, a többit félrerakjuk.
Kinyújtjuk szép vékonyan kör alakúra, majd megkenjük az egészet a fokhagymás tejföllel úgy, hogy a széleken körülbelül 1 cm helyet hagyjunk.
Megszórjuk a felét a feltéttel, ráhajtjuk a másik felét és egy villa segítségével szépen lezárjuk a széleit, lekenjük tojássárgájával, majd megszurkáljuk a tetejét.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 20 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
Ebből az adagból az 5 darab kiscipóból igen emberes adag jön ki. A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, megtölthetjük akár rendes pizzafeltéttel is.
A tetejére a tojáson kívül rakhatunk még sajtot is. A tészta tökéletes hagyományos pizzatésztának, akkor sima olaj helyett olíva olajat használok és szoktam a tésztájába rakni még oregánót meg bazsalikomot is.
Ekkora mennyiségű tészta 2 db nagy normál pizzának elég.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »