Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplipaprikás magyarosan recept

Krumplipaprikás magyarosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 db nagyobb burgonya
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek sertészsír
    • fűszerpaprika ízlés szerint
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom (télen mirelit vagy eltett lecsóalap)
    • 10 dkg kolbász (füstölt)
    • 4 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • köménymag ízlés szerint
    • bazsalikom ízlés szerint
    • kakukkfű ízlés szerint

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apróra vágjuk.

    A vöröshagymát megtisztítjuk és nagyon finomra aprítjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és azonnal ráöntünk kevés vizet, majd a tűzre visszatesszük.

    A paprikát és paradicsomot megmossuk és felszeleteljük. Rátessszük a hagymára. Belerakjuk a burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. A fokhagymát is összezúzva belekeverjük.

    Fűszerezzük (ízlés szerint) és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.

    Kb 30 perc után a kolbászt felkarikázzuk és belekeverjük a burgonyába. Jól összeforraljuk, majd puha friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá