Krumplipaprikás magyarosan recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 5 db nagyobb burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 ek sertészsír
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom (télen mirelit vagy eltett lecsóalap)
- 10 dkg kolbász (füstölt)
- 4 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- köménymag ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apróra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és nagyon finomra aprítjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és azonnal ráöntünk kevés vizet, majd a tűzre visszatesszük.
A paprikát és paradicsomot megmossuk és felszeleteljük. Rátessszük a hagymára. Belerakjuk a burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. A fokhagymát is összezúzva belekeverjük.
Fűszerezzük (ízlés szerint) és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Kb 30 perc után a kolbászt felkarikázzuk és belekeverjük a burgonyába. Jól összeforraljuk, majd puha friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.