Krumplipaprikás magyarosan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 5 db nagyobb burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek sertészsír
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom (télen mirelit vagy eltett lecsóalap)
  • 10 dkg kolbász (füstölt)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • köménymag ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apróra vágjuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk és nagyon finomra aprítjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és azonnal ráöntünk kevés vizet, majd a tűzre visszatesszük.

A paprikát és paradicsomot megmossuk és felszeleteljük. Rátessszük a hagymára. Belerakjuk a burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. A fokhagymát is összezúzva belekeverjük.

Fűszerezzük (ízlés szerint) és fedő alatt majdnem puhára pároljuk.

Kb 30 perc után a kolbászt felkarikázzuk és belekeverjük a burgonyába. Jól összeforraljuk, majd puha friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat!