Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsós-darálthúsos tészta recept

Borsós-darálthúsos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag tészta (pl. szarvacska, de lehet csavaros tészta is)
    • 1 kg darálthús
    • 1 kis csomag zöldborsó
    • tejföl (1 nagy dobozos vagy 2 kicsi)
    • fűszerek: só, bors, pirospaprika, oregánó
    • sajt
    • zsír
    • 1-2 fej vöröshagyma
    • 1 zöld paprika

    Elkészítése:

    A tésztát ki kell főzni. A vízbe én egy kis sót és egy pici olajat is tenni szoktam, hogy ne legyen a tészta száraz és ragadós.

    A darált húsból pörköltet csinálunk. A hagymát apró kockára kell vágni, majd a felhevített zsiradékba beletesszük, majd üvegesre pirítjuk. Ezután hozzátesszük a pirospaprikát, a darált húst, a többi fűszert, és a zöldpaprikát, majd kevés vízzel felengedve fedő alatt megfőzzük. Tehetünk bele borsót is, de arra kell figyelni hogy ezt a vége felé tegyük bele, amikor a hús már majdnem megfőtt. A pörkölt főzési ideje kb 1-1,5 óra.

    Ezt követően egy hőálló tálat kivajazunk és jöhetnek a rétegek

    – 1 sor tészta

    – 1 sor hús

    – 1 sor sajt

    – 1 sor tejföl

    Én általában 2 réteget csinálok, a lényeg, hogy legfelül a sajtos tejföl legyen.
    Sütőben, közepes hőfokon megsütjük.

    Nagyon, finom, laktató étel.

    Tipp:

    Kipróbáltam , hogy 1 réteg csemegekukoricát (konzerv) is tettem bele, mivel nagyon szeretem, nagyon jól sikerült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá