Borsós-darálthúsos tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag tészta (pl. szarvacska, de lehet csavaros tészta is)
- 1 kg darálthús
- 1 kis csomag zöldborsó
- tejföl (1 nagy dobozos vagy 2 kicsi)
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, oregánó
- sajt
- zsír
- 1-2 fej vöröshagyma
- 1 zöld paprika
Elkészítése:
A tésztát ki kell főzni. A vízbe én egy kis sót és egy pici olajat is tenni szoktam, hogy ne legyen a tészta száraz és ragadós.
A darált húsból pörköltet csinálunk. A hagymát apró kockára kell vágni, majd a felhevített zsiradékba beletesszük, majd üvegesre pirítjuk. Ezután hozzátesszük a pirospaprikát, a darált húst, a többi fűszert, és a zöldpaprikát, majd kevés vízzel felengedve fedő alatt megfőzzük. Tehetünk bele borsót is, de arra kell figyelni hogy ezt a vége felé tegyük bele, amikor a hús már majdnem megfőtt. A pörkölt főzési ideje kb 1-1,5 óra.
Ezt követően egy hőálló tálat kivajazunk és jöhetnek a rétegek
– 1 sor tészta
– 1 sor hús
– 1 sor sajt
– 1 sor tejföl
Én általában 2 réteget csinálok, a lényeg, hogy legfelül a sajtos tejföl legyen.
Sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
Nagyon, finom, laktató étel.
Tipp:
Kipróbáltam , hogy 1 réteg csemegekukoricát (konzerv) is tettem bele, mivel nagyon szeretem, nagyon jól sikerült.